Stichting KUS ofwel Stichting Kunst van Samenleven is in 2018 opgericht. 

 

Stichting KUS is een vrijwilligersorganisatie die is voortgekomen uit het project Binnenkamers, in de Kolpingbuurt, waar kunst ingezet werd om mensen van buiten de buurt in contact te brengen met de buurt en haar bewoners.

 


KUS is na Binnenkamers begonnen met een project in Hatert en Dukenburg, om buurtbewoners die zich inzetten voor sociale organisaties in het zonnetje te zetten. Mariët Mensink was direct vanaf het begin tot en met 2023 de organisator. Ze heeft in januari 2024 de coördinerende rol doorgegeven aan Sylvia. 

 

 

Het KUSbeleid algemeen: met vrijwilligers maatschappelijke projecten bedenken en organiseren in samenwerking met maatschappelijke organisaties en kunstenaars.

 

In al haar projecten staat KUS midden in de samenleving, is duurzaamheid en zorg dragen voor onze natuur, cuturele diversiteit op allerlei gebied en met name verbinding in de samenleving in plaats van polarisatie in al haar activiteiten de kern. Luisteren, respecteren en uitdragen van andere verhalen dan die je altijd al hoort en leren van en met elkaar in verdraagzaamheid en soms verwondering. 

 

 

 

Stichting Kunst van Samenleven

 

 

Postadres:

Kolpingstraat 61, 6532 WK Nijmegen

Email: stichtingkus@gmail.com

 

 

Contact coördinator:

Sylvia Hoppenbrouwers via het mailadres van de stichting. 

 

 

 

Bestuur

 

Clem Bongers, voorzitter

Mariët Mensink, secretaris

Jo Heiligers, penningmeester

Projecten midden in de samenleving

Open workshops, zoals kerststukjes maken

Theatervoorstellingen en exposities